Pagina's

maandag 27 augustus 2012

De kracht van olijfolie


 

Hallo allemaal! Afgelopen zondag had ik een blogpost over 11 haartips voor mooi en gezond haar. Daar kwam de goede werking van olijfolie vaak in voor! Zijn jullie benieuwd waar olijfolie nog meer goed voor is? Lees dan gauw verder..



 
 

 Als je last hebt van een gevoelige huid, die bijvoorbeeld snel trekkerig aanvoelt als je je make-up verwijderd. Gebruik dan op een wattenschijfje wat olijfolie. Hier zul je gemakkelijk je make-up verwijderen. Vind je de olijfolie vettig, dan kun je dit na het verwijderen van je make-up doorgaan met het reinigen van je gezicht.

 
Niet alleen make-up van je gezicht verwijderen, ook je gezicht verzorgen kun je met olijfolie! Je kunt verschillende gezichtsmaskers maken waarin je olijfolie kunt verwerken. Ook kun je bijvoorbeeld alleen wat olijfolie op je gezicht smeren. Vooral als je wat aanbrengt voor het slapen gaan en dit laat intrekken. Heerlijk is dit voor je huid! Breng natuurlijk niet teveel aan anders zal het wegdruppelen. Ook is het aan te raden om een handdoek over je kussen heen te leggen. Olijfolie bevat veel voedende eigenschappen en is hierdoor een heerlijke verzachtende gezichtsproduct.

 

 

Heb je bijvoorbeeld last van droge en ruwe handen? Vaak wordt er gezegd dat je handen een visite kaartje zijn.  Door ze te verzorgen met een voedende en verzachtende product laat je ze weer stralen. Welk product? Juist ja, olijfolie! Je kunt wat olijfolie vermengen met handcrème. Gebruik niet al te veel handcrème en ook niet teveel olijfolie. Kijk wat voor jou geschikt is. Je kunt plastic handschoentjes aan doen. Laat dit een uurtje inwerken en uw handen stralen weer!

 
Als je handen zijn verzorgt is het natuurlijk ook belangrijk om dit met je voeten te doen! Door een lekker voetbadje van lauwwarm water met wat eetlepels olijfolie krijg je weer lekkere zachte en soepele voeten. Nadat je dit hebt gedaan kun je ook nog even een zachte crème opsmeren.

 

Ook je huid kun je verzorgen met olijfolie! Wil je een verzorgde, zachte en glanzende huid? Smeer jezelf royaal in met olijfolie. Dit kun je ook alleen doen op de droge en ruwe plekjes op je huid. Maar je benen lekker insmeren of ook eens je armen in masseren met dit goedje is heerlijke verwennerij!

 
Dit waren dus de dingen die je kunt doen met olijfolie. Zo zullen er nog talloze beautytips zijn met olijfolie. Ook kun je gewoon een douche nemen met olijfolie. Dan heb je alles in een keer aangepakt (hihi)!

 

 Voor nog geen 2,- heb je al 1 liter olijfolie op de kop getikt. Bij bijvoorbeeld de supermarkt!

 
Waar gebruik jij allemaal al olijfolie voor? Laat het weten door een reactie te plaatsen!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb zelf enorm droge benen die echt verschrikkelijk hard jeuken als ik net uit de douche kom. Dure producten werken niet, maar olijfolie wel ^^ (een stuk goedkoper ook.)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. olijfolie is echt een wondermiddel! En ook nog eens een natuurlijk product! En wat fijn dat ook olijfolie zo goed bij jou helpt!

      Verwijderen